Väntans tider...

Jag går just nu i väntans tider... 
Väntar på både det ena och det andra!
 
Både på trevliga och mindre trevliga saker! 
Nästa vecka hoppas jag få svar på alla saker!
 
Tyvärr blev nog slutet på denna jaktsäsongen förstörd för en vecka sedan, då jag slet av korsbandet under fotbollsträning!
 
Men man vet aldrig!
Nog har jag haltat ut på jakt förut!
Så en sväng efter en bäver eller räv ska jag nog klara av! 
 
Mohaha!
Men det kan nog bli lite stiltje här på bloggen ett tag!
Ha det fint så länge!
 


/Anders

Filmrekommendation

Jag kan varmt rekommendera en film enligt länken nedan:
 
http://jaktflix.se/index.php/hyrfilm/item/38-algjakt-pa-riktigt
 
Handlar om älgjakt med löshund, eller älgjakt med jämthund kan man väl säga.
Mycket spännande ansmygningar i olika miljöer och väderlek.
Riktigt trevligt om man gillar älgjakt.

Toppjakt 2015-01-25

Det var en perfekt vintermorgon. Termometen stod på -12 grader och väskan var packad med te, smörgås och ammunition.
Det hade snöat och blåst igår, så förutsättningarna var inte helt perfekta. Upplegan som fanns på fredagen hade på lördagen delvis blåst ned ur träden. Vinterlandskapet hade förändrats. På den norra sidan av träden fanns snön kvar. På den södra var all snö bort och allt var helt grönt.
 
Jag hoppade in i bilen och körde ut den ur garaget. Packade in skidor, vapen och allt annat som man behöver för en dag i skogen och började transportera mig ned mot Yttermalung för att plocka upp morfar (Inge). Denna gång hade vi planerat att tillsammans ta en tur till Brunnberg, för att undersöka fågeltillgången där, något som skulle visa sig vara fel val.
Redan på vägen dit kände vi att vi valt fel. Efter en stund i bilen, då vi passerat Sillerö, uptäcker vi fyra orrar i en björk efter vägen och börjar svära över modernaturs ironi. Efter ytterligare ett antal km i bilen sitter det ytterligare 3 st och vi börjar bli än mer uppgivna... Tilläggas kan att jag dagen innan var precis i närheten av dessa ställen och skidade kilometervis i snöstorm utan att se så mycket som en fjäder...
Inte nog med det! Vi lyckades, på tal om ingenting, också se en älg.
 
 
 
Efter ca 40 minuter i bilen och körning på oplogad väg in till Brunnberg stannade vi på den vanliga rastplatsen där vi samlas på älgjakten. Temperaturen visade sig här vara något varmare och vi förstod att vi äntrade en perfekt dag vädermässigt. Vi packade ut skidor och stavar, vapen och väskor, kikare och GPS:er och allt annat som vi skulle frakta med oss, och började vår tur ned i skogen, mot myrarna nedanför.
Då vi åkt i sisådär 30 minuter började i alla fall jag förstå att vi var på ett utomordentligt fint ställe för tjäder. Hittar vi ingen här, så hittar vi nog ingen någonstans överhuvudtaget. Efter 4,5 timmar som spårarer i några dm snö fick jag äta upp det där, då vi varken sett, hört eller anat närvaron av ens en liten orre. Dock hade vi varit med om en utomordentligt fin dag. Vädret var på vår sida, och inte optmalt för toppjakt, men vad gör väl det?
 
  

Vita skogar och nästan skare nere på myrarna. Vi åkte tyst över Kvarnsjön och begrundade de vackra vyerna.
Ungefär som Klas Ingesson säger i filmen där de jagar ripa på fjällen: "Det här borde alla se, tyvärr är det väl bara 1% av sveriges befolkning som någonsin får se detta vackra landskapet" (R.I.P Klas).
Vi tog det lugnt och spanade överallt. Fina myrar med nästan enbart tallskog, men också med insprängda björkridåer bland dessa tallar. Någonstans här ute måste det finnas en eller flera tjädrar. "Och så vitt jag vet sitter dom fortfarande där... å luktar... på blommorna...!" Nejdå, men inte fick då vi varken skjuta eller se någon.
 
 
Efter en lång färd hem (3,5 km) efter Fjällvägen som var täckt med ett lager av 3 dm lössnö åkte vi tomhänta hemåt. Dock efter en trevlig och oerhört fin dag. Det visade sig att jag och morfar hade åkt ca 8 km i lössnön. Morfar som dessutom fyllde 70 år i december! Inte illa!
 
Tack för detta år tjädrar. I år lurade ni mig, men nästa år kanske turen är på min sida!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0